Producer

Het is lastig om in een paar zinnen uit te leggen wat ik doe. Dat komt doordat de taak van een producer nogal veelzijdig is. Een producer (en dan heb ik het over de professionele term; niet een DJ die ook “produceert” bijvoorbeeld) houdt zich bezig met vrijwel alle aspecten van een muziekproductie. Het schrijven, het opnemen, de “sound”, de “sfeer” en het resultaat.

Sommige producers kiezen (of excelleren in) een bepaald genre. Ik heb zelf altijd sterk de behoefte gehad om mij juist niet bezig te houden met stijlen of genres, maar altijd gewoon af te gaan op mijn gevoel. De ene dag produceer ik popmuziek, de andere dag klassiek. Soms heb ik een rauwe hardrock bui; soms begin ik ineens spontaan aan een piano ballad.

Ik vind het niet meer dan logisch dat ik mij daarom ook bezig houd met veel verschillende opdrachten en eigen producties. Ik componeer graag een muziekstuk bij beeld, maar schrijf ook met veel plezier liedjes. Een zangopname doen vind ik net zo interessant als proberen een singer songwriter te produceren. Zolang ik in mijn studio ben, ben ik altijd productief, creatief en gelukkig.

Mijn doelstelling is om als componist en producer mijn brood te verdienen. Dat lukt momenteel aardig. De volgende uitdaging is het uitbreiden van mijn netwerk en aan zoveel mogelijk mooie projecten werken. En of dat nu een liedje in opdracht, jingle, filmscore of een succesje uit eigen koker is; als het naar muziek smaakt, smaakt het goed.

Portfolio